Eigen initiatief

In de Bollenstreek staat een aantal monumentale bollenschuren, die karakteristiek zijn voor dit gebied.

In Oosteinde is ’s-Heerenloo voornemens zo’n bollenschuur te gebruiken voor het huisvesten van cliënten met een zware zorgindicatie. Uitgangspunt was een spannende en veilige omgeving te creëren, waarin de bewoners op hun gemak rond kunnen struinen. De verschillende volumes lenen zich uitstekend voor het creëren van meer intieme of juist meer open sferen. De verkeersruimte loopt rond en beweegt zich langs alle ruimten.
De architectuur van de bollenschuur vormt een prominente plek in het ensemble van gebouwen. Door het vervangen van twee volumes en het verbinden van de gebouwen door middel van een kas wordt de bestaande structuur gehandhaafd en tegelijk ruimte voor de bewoners gecreëerd.

Dit project is uitgevoerd vanuit Joop BV.

  • Type Zorg
  • Plaats Oosteinde
  • Werkzaamheden Visie, ontwerp
  • Looptijd 2012